arcady bear white
01 jun 2021 #Frontend

Door Jasper Ikink access_time5 min

De dinsdag van Jasper

Een jaar geleden vertelde Jasper over zijn ‘normale’ werkdag bij Univé. Inmiddels is er een hoop veranderd en werkt het volledige development team vanuit huis. Ondanks deze verandering vertelt Jasper met veel plezier over zijn werkdag. Want er staan absoluut toffe dingen op het programma, zoals een migratie naar React en de doorontwikkeling op het platform. Allemaal om de gebruiksvriendelijkheid voor de Univé klant te verhogen. Waardecreatie. Dat is waar onze Arcadians voor gaan! Lees je mee?

De dinsdag van Jasper (1)

07:30 uur – Make it work

Waar ik een jaar geleden op de fiets stapte naar het kantoor van Univé in Zwolle werk ik inmiddels al geruime tijd thuis. Anders is het zeker wel, maar gelukkig werk ik af en toe bij Arcady op kantoor. Dat breekt de week!

Ik start mijn dag met een kopje koffie en het lezen van mijn mail. Daarna check ik de afspraken voor vandaag en ga ik aan de slag met de pull request die nog open staan. Bij Univé mag de code namelijk pas gebruikt worden zodra er twee goedkeuringen zijn. Deze methode hanteren we om de kwaliteit van de code te borgen.

09:00 uur – Stand-Up Time

Elke ochtend starten we met een daily. Het moment waarop we elkaar bijpraten over wat we gisteren hebben gedaan en wat ervoor vandaag op de planning staat.

09:15 uur – 12 point to…

Van de daily gaan we direct door naar de refinement. Een aantal stories die op de backlog staan bleken nog niet te zijn ingeschat. In dit half uurtje bespreken we deze laatste stories en schatten wij deze in als ze duidelijk genoeg zijn. Dit doen we zodat we alvast een aantal complete stories hebben klaarliggen voor de volgende sprintplanning.

09:45 uur – Another coffee please

Voordat ik echt aan het werk ga, loop ik nog snel even naar beneden voor een kopje koffie. Daarna pak ik mijn story van de dag erbij. Namelijk het bouwen van een filter in de afspraken funnel. Door deze functionaliteit te bouwen kunnen de callcenters sneller en specifieker filteren op belafspraken, wat uiteindelijk een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert voor Univé én de klant. #waardecreatie

12:00 uur – Lunch Time

Tijd voor lunch en wat beweging. Dat thuiswerken heeft zo ook z’n voordelen!  

13:00 uur – Looking for front-enders

Om 13 uur heb ik een afspraak met de Lead Front-ender van Univé om een goed en volledig front-end profiel op te zetten. We bespreken welke skills absoluut nodig zijn ter versterking van het team. Zoals de front-end basis met HTML, CSS en Javacript. Maar ook de frameworks Angular en React zijn binnen Univé een absolute must. Ook omdat we midden in een migratietraject zitten.

Bij Univé ben je niet alleen van waarde met je code. Ook zal je waarde moeten toevoegen in meetings met de business. Daarom is het hebben van communicatieve skills absoluut een vereiste.

14:00 uur – Programmeren

We gaan weer verder waar we gebleven waren. De filterfunctie in de afspraken funnel. Daarnaast ga ik aan de slag met de nieuwe gepersonaliseerde productpagina’s in React. Omdat we aan het migreren zijn van Angular naar React vergt de bouw in dit nieuwe framework redelijk wat onderzoekwerk.  Een uitdagende opdracht, omdat we van scratch af aan een nieuw component bouwen in React.

15:30 uur – Demonstration

Tijd voor de demo. In dit half uurtje laten de development teams zien wat ze de afgelopen twee weken hebben gemaakt en wat er de komende twee weken op de sprintplanning staat. Een handig moment om elkaar bij te praten over alle lopende zaken.

16:00 uur – #finishing 

Ik ga nog even een half uurtje aan de slag met de productpagina. Daarna hou ik het voor gezien. Ik heb namelijk nog een sportafspraak staan met Arcadian Sytze.

 

16:30 uur - #offline 

Mijn werkdag is voorbij. Ik zeg het team gedag in Slack en sluit mijn laptop af. Het was een productieve dag! Nu is het tijd voor een intensieve workout. Morgen weer een nieuwe dag. #offline

Web Components 101 – Part 4: Tooling & Ecosysteem
Volgend bericht
Web Components 101 – Part 4: Tooling & Ecosysteem