arcady bear white
28 apr 2020 #Techtalk

Door Jasper Ikink access_time3 min

De dinsdag van Jasper

Jasper is front-end developer bij Arcady en versterkt sinds november het team bij Univé in Zwolle. Samen werken ze aan nieuwe innovatieve ideeën om processen te optimaliseren en de gebruiksvriendelijkheid voor de klant te verhogen. Zo werkt hij samen met Arcadian Timo aan een online afspraken module. Benieuwd hoe Jasper zijn dag verliep voor COVID-19? Je leest het hier! 

De dinsdag van Jasper

07:30 uur

Het is 07:30 uur. Ik stap op de fiets naar het kantoor van Univé. Het is slecht een kwartiertje fietsen vanaf mijn huis in Hattem. Bij binnenkomst loop ik in één rechte lijn naar het koffieapparaat. Koffie, dat is toch echt wel dé start van mijn dag!

07:45 uur

Dan pak ik de trap en loop ik naar de derde verdieping. Het is nog helemaal leeg, en eigenlijk vind ik dat best fijn. Ik installeer mijn werkplek en start met het opstellen van to-do’s voor deze dag. Daarna check ik mijn agenda waarin ik drie afspraken voor vandaag gepland heb staan. Een stand-up met het team, een refinement en een sessie Mob-programming met het team. Let’s work!

09:15 uur

Stand-up time! Samen met het team, bestaande uit zeven man, staan we bij het scrum bord om de werkzaamheden van gisteren en de planning van vandaag door te nemen.

Het is weer tijd voor koffie! Met het team halen we allemaal een bakje koffie om vervolgens de refinement te starten. Welke stories gaan we creëren en wat is de schatting voor de volgende sprint. Best een uitdaging vanwege de complexiteit, maar samen komen we altijd tot een goede inschatting.

 

10:15 uur

Inmiddels zijn de stories ingeschat en is de volgende sprint gepland. Het is tijd voor een sessie Mob-programmering. Mob-programmering doen we gezamenlijk zodat andere teamleden een gevoel krijgen bij de codetaal die jij programmeert. Gezamenlijk zitten we voor het grote scherm en programmeren vandaag automatische testen met Cumcumber en Gherkin.

Inmiddels zijn de Business Informatie Analist en de Functioneel Applicatie beheerder gestart met het schrijven van verschillende scenario’s. Samen met de back-ender leiden wij het team door de code heen. Na een uur sluiten we de Mob-programmering af en ga ik verder met mijn werkzaamheden en to-do lijst.

 

12:00 uur

Lunch time! Samen lunchen en wandelen in de frisse lucht doet me goed.

Rond 12:30 uur arriveren we weer op kantoor en ga ik verder waar ik gebleven was.

 

13:15 uur

Een van de projecten deze sprint is een online afspraken tool. Het overgrote deel is geprogrammeerd en klaargezet. Het enige wat ontbreekt is een API om te connecten met een ander systeem. Ik ontdek dat de koppeling niet goed staat, dus ik bespreek de foutmelding met het team en ga ondertussen aan de slag met mijn andere to-do’s voor vandaag.

 

15:00 uur

De bel voor de laatste ronde. Samen met een collega pakken we de trap naar de begane grond en halen daar ons laatste kopje koffie van de dag. Zo blijven we tenminste nog een beetje in beweging.

 

16:30 uur

Het was een productieve dag! Ik klets nog even met collega’s en pak ondertussen mijn spullen in. Ik wens iedereen een fijne avond, stap op mijn fiets richting Hattem en fiets in een heerlijk zonnetje weer naar huis. Morgen weer een nieuwe dag!

Arcady partner van Zwolle IT-City
Volgend bericht
Arcady partner van Zwolle IT-City