CMS migratie voor meer overzicht en stabiliteit.

Samenvatting:

Resultaten

Why

Maatwerk binnen een CMS is fijn. Maar niet als dat in de praktijk betekent dat wijzigingen en updates moeilijk en onvoorspelbaar zijn vanwege de enorme hoeveelheid functionaliteiten.

De opdrachtgever schakelde React specialisten Hasan en Sergio in om Hippo CMS te migreren naar Bloomreach, waarbij front-end een losstaande applicatie is geworden in Next.js /React en Bloomreach CMS headless  wordt ingezet.

How

Het uitgangspunt van de technische oplossing? Laat een CMS doen waar een CMS goed in is, namelijk contentbeheer. Daarom werd het nieuwe CMS teruggebracht naar geen tot weinig maatwerk, zodat met meer vertrouwen updates van het CMS doorgevoerd kunnen worden.

Voor de front-end werd gebruik gemaakt van Next.js om de presentatie van de data in Bloomreach te scheiden van de voorkant. Om de scheiding extra kracht bij te zetten, is de architectuur van de front-end dan ook dusdanig opgezet dat het flexibel genoeg is om elk ander willekeurig headless-CMS hieraan te koppelen. Een belangrijke eis van de opdrachtgever, omdat het software landschap nou eenmaal erg veranderlijk is.

What

De migratie naar Next.js heeft geresulteerd in een superstabiele en overzichtelijke front-end applicatie.

Wijzigingen kunnen met vertrouwen worden doorgevoerd en er zijn geen onduidelijke afhankelijkheden meer. Een update naar een nieuwe major versie was geregeld binnen één reguliere sprint.

Het is een applicatie geworden, waar je op kunt rekenen.