arcady bear white

CMS-migratie voor meer overzicht en stabiliteit.

Voor de grootste verzekeraar van Zwolle.

Een applicatie waarop je kunt rekenen. Dat werd het doel van deze samenwerking. Arcadians Hasan en Sergio versterkten het React development team van de grootste verzekeraar van Zwolle en bouwden mee aan een nieuwe website met een nieuw CMS en een nieuwe front-end. 

Toegepaste technieken

De uitdaging.

Maatwerk binnen een CMS is fijn. Maar niet als dat in de praktijk betekent dat wijzigingen en updates moeilijk en onvoorspelbaar zijn vanwege de enorme hoeveelheid functionaliteiten. De opdrachtgever schakelde React specialisten Hasan en Sergio in om Hippo CMS te migreren naar Bloomreach, waarbij front-end een losstaande applicatie is geworden in Next.js /React en Bloomreach CMS headless  wordt ingezet.

De technische oplossing.

Het uitgangspunt van de technische oplossing? Laat een CMS doen waar een CMS goed in is, namelijk contentbeheer. Daarom werd het nieuwe CMS teruggebracht naar geen tot weinig maatwerk, zodat met meer vertrouwen updates van het CMS doorgevoerd kunnen worden. 

Voor de front-end werd gebruik gemaakt van Next.js om de presentatie van de data in Bloomreach te scheiden van de voorkant. Om de scheiding extra kracht bij te zetten, is de architectuur van de front-end dan ook dusdanig opgezet dat het flexibel genoeg is om elk ander willekeurig headless-CMS hieraan te koppelen. Een belangrijke eis van de opdrachtgever, omdat het software landschap nou eenmaal erg veranderlijk is.

De gecreëerde waarde.

De migratie naar Next.js heeft geresulteerd in een superstabiele en overzichtelijke front-end applicatie. Wijzigingen kunnen met vertrouwen worden doorgevoerd en er zijn geen onduidelijke afhankelijkheden meer. Een update naar een nieuwe major versie was geregeld binnen één reguliere sprint. 

Het is een applicatie geworden, waar je op kunt rekenen.

Toegepaste technieken
...voor deze CMS migratie.
reactpng
nextjs
typescript
nx-logo
storybook

Wil je ook impact maken? Bel ons op 038 760 1060, email naar hello@arcady.nl, of bezoek ons!

We vertellen je graag meer over onze oplossingen. We zijn namelijk kennisleiders en passen dit toe op mooie projecten.

ABN AMRO
ENGIE