Een optimale gebruikerservaring

Samenvatting:

Resultaten

Why

Onze Arcadian Julian heeft meegewerkt aan een gave klus. 1,5 maand lang heeft hij meegebouwd aan het platform Sport Data Valley via Researchable. Een waardevolle samenwerking. Zowel voor Researchable als voor Julian.

Vanuit zijn rol als React front-end engineer binnen het Sport Data Valley project heeft Julian een diversiteit aan tickets afgehandeld voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid en efficiëntere code. Eén van de dingen die Julian heeft opgepakt is de ontwikkeling van een coach dashboard. Een afgebakende opdracht waar hij de volledige verantwoordelijkheid over kreeg. Van het design, het geven van een demo tot het implementeren en testen van de nieuwe feature. Julian did it!

How

Het inbouwen van een coach dashboard was een van de grotere wensen van de klant. Julian heeft ervoor gezorgd dat gebruikers meerdere dashboards van verschillende sporten kunnen combineren. Van zwemmen tot hardlopen. Je ziet in een opslag de totale voortgang.

Om dit te realiseren heeft Julian een overkoepelende wrapper geschreven waarin elk dashboard getoond kan worden. Hierdoor zie je niet één dashboard, maar meerdere dashboards naast elkaar. Als voorbereiding hierop hebben de dashboards allereerst een verandering moeten ondergaan, zodat deze zowel in een single dashboard setup als in een overview met meerdere dashboards gebruikt konden worden. Vervolgens heeft Julian met met behulp van CSS Grid een mooie structuur ontwikkeld wat het uiteindelijk mogelijk heeft gemaakt om oneindig veel dashboards aan elkaar te koppelen

What

Tot slot heeft Julian op eigen initiatief de code binnen het platform efficiënter gemaakt. Waarom? Om de eindgebruiker alleen de componenten met nuttige informatie te kunnen tonen. Hierdoor worden er geen irrelevante componenten of verkeerde componenten ingeladen. Dit maakt het dashboard uiteindelijk veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker voor de eindgebruiker.

Julian heeft in deze periode laten zien dat hij grenzen durft te verleggen. Als kersverse Arcadian mocht Julian direct op klus, én wel in zijn nieuwe rol als React Developer. Met zijn verfrissende blik heeft hij een fantastische meerwaarde gecreëerd voor Researchable, Sport Data Valley en Arcady.