arcady bear white

Researchable & Sport Data Valley

Een optimale gebruikerservaring

Sport Data Valley is een digitaal platform dat sport, wetenschap, overheid en bedrijven met elkaar verbindt om in Nederland onderzoek te doen naar sport en bewegen. Met het online platform kunnen recreanten, topsporters, coaches, onderzoekers, bedrijven, gemeentes en anderen veilig data beheren, analyseren en ontsluiten. De webapplicatie biedt gebruikers de mogelijkheid hun sportactiviteiten te uploaden en analyseren met als doel: Nederlanders slimmer, effectiever en duurzamer te laten bewegen.

Toegepaste technieken...

De uitdaging.

Onze Arcadian Julian heeft meegewerkt aan een gave klus. 1,5 maand lang heeft hij meegebouwd aan het platform Sport Data Valley via Researchable. Een waardevolle samenwerking. Zowel voor Researchable als voor Julian.

Vanuit zijn rol als React front-end engineer binnen het Sport Data Valley project heeft Julian een diversiteit aan tickets afgehandeld voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid en efficiëntere code. Eén van de dingen die Julian heeft opgepakt is de ontwikkeling van een coach dashboard. Een afgebakende opdracht waar hij de volledige verantwoordelijkheid over kreeg. Van het design, het geven van een demo tot het implementeren en testen van de nieuwe feature. Julian did it!

De technische oplossing.

Het inbouwen van een coach dashboard was een van de grotere wensen van de klant. Julian heeft ervoor gezorgd dat gebruikers meerdere dashboards van verschillende sporten kunnen combineren. Van zwemmen tot hardlopen. Je ziet in een opslag de totale voortgang.

Om dit te realiseren heeft Julian een overkoepelende wrapper geschreven waarin elk dashboard getoond kan worden. Hierdoor zie je niet één dashboard, maar meerdere dashboards naast elkaar. Als voorbereiding hierop hebben de dashboards allereerst een verandering moeten ondergaan, zodat deze zowel in een single dashboard setup als in een overview met meerdere dashboards gebruikt konden worden. Vervolgens heeft Julian met met behulp van CSS Grid een mooie structuur ontwikkeld wat het uiteindelijk mogelijk heeft gemaakt om oneindig veel dashboards aan elkaar te koppelen.

De gecreëerde waarde.

Tot slot heeft Julian op eigen initiatief de code binnen het platform efficiënter gemaakt. Waarom? Om de eindgebruiker alleen de componenten met nuttige informatie te kunnen tonen. Hierdoor worden er geen irrelevante componenten of verkeerde componenten ingeladen. Dit maakt het dashboard uiteindelijk veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker voor de eindgebruiker.

Julian heeft in deze periode laten zien dat hij grenzen durft te verleggen. Als kersverse Arcadian mocht Julian direct op klus, én wel in zijn nieuwe rol als React Developer. Met zijn verfrissende blik heeft hij een fantastische meerwaarde gecreëerd voor Researchable, Sport Data Valley en Arcady.

Toegepaste technieken...
...bij het creëeren van.

een gebruiksvriendelijk platform bouw je met slimme technieken, zoals React en Git.

 

reactpng
gitpng
jspng
scrumpng
Vanwege een lancering van ons project op korte termijn hadden we iemand nodig die snel up to speed was en direct bij kon dragen binnen het team. Met de professionele houding en technische kennis van Julian is dat zeker gelukt.

Frank Blaauw

CEO Researchable

Wil je ook impact maken? Bel ons op 038 760 1060, email naar hello@arcady.nl, of bezoek ons!

We vertellen je graag meer over onze oplossingen. We zijn namelijk kennisleiders en passen dit toe op mooie projecten.

ABN AMRO
ENGIE