Snel en efficiënt schoolboeken registreren

Samenvatting:

Resultaten

Why

Ken je het nog? Einde van het jaar met een bomvolle rugzak richting school om je schoolboeken in te leveren.

In rijen wachten tot je aan de beurt was en hopen dat je geen boete kreeg voor dat ene ezelsoortje in de kaft. Formulier mee en wachten tot al je gegevens handmatig werden ingevoerd. Een tijdrovend proces. Dat kon slimmer vonden ze bij TLN. En wel met enkel en alleen het scannen van barcodes. Simpel, snel en efficiënt. Dat waren de key indicators voor dit project.

How

Samen met de collega’s van TLN werd er gewerkt aan een duurzame verbetering van de kwaliteit binnen het onderwijs.

Sergio en zijn team hebben gewerkt aan de optimalisatie van de webapp waarbij medewerkers tijdens het inleverproces alleen maar hoeven te scannen. Van leerlinggegevens, het  inleveren van boeken tot het loggen van de kwaliteit van het boek. Voor elke handeling een eigen barcode.

‘Om de webapp perfect te laten werken met een barcodescanner heb ik mijzelf verplaatst in de medewerker die de boeken in ontvangst moest nemen’

Een webapp ontwikkelen waarbij alleen gebruik mag worden gemaakt van een barcodescanner is makkelijker gezegd dan gedaan. Alle verschillende barcodes moeten juist worden gekoppeld aan  de unieke leerling gegevens. Het creëren van een overzichtelijke webapp was daarmee van groot belang. Met React in combinatie met TypeScript bouwde Sergio en het team een gebruiksvriendelijk systeem.

What

Een compleet nieuwe webapp met een snelle en gebruiksvriendelijke interface. Na een aantal dagen waren er al meer dan twee miljoen boeken gescand. Dat is pas impact maken!

Onze Arcadians zijn nog lang niet klaar bij TLN. Sinds kort zitten er nog twee meerwaardemakers bij TLN. Samen gaan ze werken aan het moderniseren en optimaliseren van onder meer de webshop.