arcady bear white

The Learning Network

Snel en efficiënt schoolboeken registreren

Aan het einde van elk schooljaar worden er op middelbare scholen miljoenen schoolboeken ingeleverd. Het registreren van al deze boeken kost best wat tijd, en kan met de kennis van nu veel sneller en efficiënter worden ingericht. Daarom bouwde onze toekomstbouwer Sergio mee aan slimme software voor morgen. Of eigenlijk. Voor The Learning Network (TLN), de grootste educatieve dienstverlener van Nederland. Met ruim 240 betrokken medewerkers door Nederland en België levert TLN jaarlijks meer dan 12 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en nog veel meer studiematerialen. 

Toegepaste technieken...

De uitdaging.

Ken je het nog? Einde van het jaar met een bomvolle rugzak richting school om je schoolboeken in te leveren. In rijen wachten tot je aan de beurt was en hopen dat je geen boete kreeg voor dat ene ezelsoortje in de kaft. Formulier mee en wachten tot al je gegevens handmatig werden ingevoerd. Een tijdrovend proces. Dat kon slimmer vonden ze bij TLN. En wel met enkel en alleen het scannen van barcodes. Simpel, snel en efficiënt. Dat waren de key indicators voor dit project.

De technische oplossing

Samen met de collega’s van TLN werd er gewerkt aan een duurzame verbetering van de kwaliteit binnen het onderwijs. Sergio en zijn team hebben gewerkt aan de optimalisatie van de webapp waarbij medewerkers tijdens het inleverproces alleen maar hoeven te scannen. Van leerlinggegevens, het  inleveren van boeken tot het loggen van de kwaliteit van het boek. Voor elke handeling een eigen barcode.

‘Om de webapp perfect te laten werken met een barcodescanner heb ik mijzelf verplaatst in de medewerker die de boeken in ontvangst moest nemen’

Een webapp ontwikkelen waarbij alleen gebruik mag worden gemaakt van een barcodescanner is makkelijker gezegd dan gedaan. Alle verschillende barcodes moeten juist worden gekoppeld aan  de unieke leerling gegevens. Het creëren van een overzichtelijke webapp was daarmee van groot belang. Met React in combinatie met TypeScript bouwde Sergio en het team een gebruiksvriendelijk systeem.

De gecreëerde waarde

Een compleet nieuwe webapp met een snelle en gebruiksvriendelijke interface. Na een aantal dagen waren er al meer dan twee miljoen boeken gescand. Dat is pas impact maken!

Onze Arcadians zijn nog lang niet klaar bij TLN. Sinds kort zitten er nog twee meerwaardemakers bij TLN. Samen gaan ze werken aan het moderniseren en optimaliseren van onder meer de webshop. 

Toegepaste technieken...
...bij het creëeren van.

Een robuust en gebruiksvriendelijke webapp. Dat bouw je met een goed onderliggende architectuur. Slimme technieken als React en TypeScript maken dit mogelijk. 

react-logo-png
typescript
“Sergio heeft zich vanaf de eerste dag onderscheiden bij ons, door zijn scherpe inzichten en diepgaande kennis van Front-end development (en React) levert hij vanuit klantperspectief direct waarde. Ik en mijn team zijn ongelooflijk blij met de bijdrage van Sergio.”

Gerard Schinkel

Head Of Technology The Learning Network

Wil je ook impact maken? Bel ons op 038 760 1060, email naar hello@arcady.nl, of bezoek ons!

We vertellen je graag meer over onze oplossingen. We zijn namelijk kennisleiders en passen dit toe op mooie projecten.

ABN AMRO
ENGIE