22 dec 2020

Door Arcady access_time5 min

Bedankt Mathijs!

Na ruim vier jaar gaat Arcadian Mathijs zijn droom achterna. Hij gaat voor zichzelf beginnen. Een fantastische kans voor Mathijs, helaas spijtig voor ons. Maar ja je kunt het vergelijken met kinderen. Op een geven moment vliegen ze uit! ;-)

Om Mathijs te bedanken voor deze fantastische tijd en alles wat hij voor Arcady heeft gedaan, nemen we natuurlijk in stijl afscheid. Een interview waarin we hem voor de laatste keer het hemd van het lijf kunnen vragen! Dus laten we snel beginnen!

Bedankt Mathijs!

Arcady. The beginning. Vertel!

Eigenlijk kwam ik per toeval bij Arcady. Na mijn studie kwam ik tot de conclusie dat ik toch liever richting webdevelopment wilde i.p.v. design. Na wat zelfstudie ben ik gewoon eens gaan kijken naar verschillende junior functies. Uiteindelijk mocht ik bij Arcady op gesprek. Ik was direct enthousiast!

Kun je iets vertellen over de groei die je hebt meegemaakt binnen Arcady?

Oh zeker! Ik heb een enorme groei door gemaakt. Als een typische laatbloeier kwam ik er tijdens mijn studie achter dat ik de verkeerde specialiteit had gekozen. Heel fijn, niet dus! Haha. Na heel wat zelfstudie kwam ik er eigenlijk achter dat ik vrijwel bij nul moest beginnen binnen de webdevelopment wereld. 

Hoe heb je jezelf uiteindelijk weten op te werken tot full-stack engineer? Want dit is absoluut een hele prestatie!

Dankjewel! Eigenlijk moet ik Arcady bedanken. Zij hebben mij de kans gegeven om mezelf te mogen ontplooien. En deze heb ik met beide handen aangegrepen.

Waar ben je begonnen?

Ik ben begonnen als Javascript beginner. Maar al vrij snel daarna kreeg ik de vrijheid om een React workshop op te zetten, mijn PSM-1 examen te halen en Scrum Master te worden van een team.

Een enorme groei in een hele korte tijd.

Dat klopt, en daar heb ik zeker het een ander van geleerd.

Vertel.

Eigenlijk dat je soms te veel wil knallen en doorgroeien. Na drie jaar keihard buffelen was de koek opeens op. Gelukkig was ik er op tijd bij en kon ik gas terugnemen, maar dit was zeker een goede les om niet altijd maar door te blijven gaan.

Was dit ook jouw meest lastige moment bij Arcady?

Ja, dat klopt. Te veel willen doen, leren en groeien in een korte tijd. Maar ook dat ik mijn vrij directe persoonlijkheid in het begin vaak moest temperen. Wanneer ik het ergens niet mee eens was, kon ik soms weleens hard uit de hoek komen. Dit kwam voort uit die enorme wilskracht om het maximale eruit halen.

Genoeg lastige moment. Wat waren jouw meest mooie momenten?

Absoluut mijn eerste intakegesprek bij de klant. Dit werd ook gelijk mijn eerste externe klus. Ik was enorm trots! Maar ook mijn eerste talk op webdev (ik was hier gruwelijk zenuwachtig voor. Iets met comfortzone en imposter syndrom…). Uiteindelijk ging mijn tweede talk al een stuk beter, haha!

Wat was jouw meest toffe project ooit?

Phoe.. Dat is een lastige, maar dan ga ik toch voor mijn laatste project bij Yokogawa. Een internationaal project voor een Japanse klant. Er moest in een relatief korte tijd een enorme hoeveelheid features gebouwd worden, waarbij er ontzettend veel op mij geleund werd. Desondanks heb ik de kwaliteit toch goed weten te waarborgen en het onderhoud- en schaalbaar weten te maken voor de klant. Ondanks de hoge werkdruk, heb ik tijdens dit project ook ontzettend veel mogen leren van mijn buitenlandse team members. Een toffe ervaring!

Wat ga je het meest missen?

Mijn collega’s… Misschien cliché, maar zo waar! Het voelt echt als een soort familie. Ik probeerde dan ook zo vaak mogelijk als kon op kantoor te zijn.

Nog meer...?

En die liters goede koffie natuurlijk!

Wat ga je zeker niet missen?

… Geen idee, haha!

Waarom heb je besloten om Arcady uiteindelijk te gaan verlaten?

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. ‘Ooit’ is eigenlijk een stuk sneller gekomen dan verwacht, maar het voelde uiteindelijk als de juiste stap. Iets wat vrij NIET karakteristiek voor me is, want meestal neem ik geen grote beslissingen enkel en alleen op basis van emotie. Ik wilde nu vooral voor mezelf beginnen om nog iets meer vrijheid te hebben in mijn professionele keuzes. Zo ben ik van plan om meer richting productontwikkeling te gaan. Maar desondanks was het een enorm lastige keuze!

Welke dromen liggen er misschien nog wel in het verschiet?

Oef… dromen is misschien een wat groot woord, maar een eigen product in de markt zetten is toch wel echt een grote wens!

Namens alle Arcadians wensen wij jou echt heel veel succes en geluk in je nieuwe job! En voor zo’n lekker bakje koffie staat de deur altijd open! ;-)

 Bedankt Mathijs!

 

Nieuw in C# 9.0
Volgend bericht
Nieuw in C# 9.0