20 feb 2024 #Events

Door Sander ten Brinke en Wessel Loth access_time5 min

Beresnel aan de slag met GitHub Copilot

Arcadians zijn meerwaardemakers. Kennis delen is key. Daarom hechten we bij Arcady veel waarde aan interne kennisdeling. Van een Beresnel tot een Brainpower++ en van deep-dive workshop tot een WebDev.

Dit keer gaven onze Arcadians Sander en Wessel een ‘Beresnel’. Een kort en krachtige kennissessie met als doel; op de hoogte blijven van elkaars projecten en het uitwisselen van tips en tricks. Het thema dit keer was Github Copilot.

De AI-coding assistent van Microsoft. Wat is het? Wat kun je ermee? En: hoe zet je het slim in? Sander en Wessel doken in de materie en deelden hun inzichten.

Beresnel aan de slag met GitHub Copilot

GitHub Copilot verandert de manier van code schrijven

Deze tool verandert hoe onze Arcadians schrijven. Van schrijven en begrijpen tot het oplossen van bugs. Het gaat allemaal veel sneller. 

Github Copilot heeft verschillende smaken. Degene die wij gebruiken zijn:

  • Github Copilot
  • Github Copilot Chat
  • Github Copilot CLI

Github Copilot

De eerste versie is het meest bekend. Terwijl je code typt krijg je suggesties voor passende code. Ook kun je comments schrijven over de code die je wilt schrijven en zal Copilot daarop reageren met code suggesties.

Github Copilot Chat

Github Copilot Chat is vergelijkbaar met ChatGPT. Je kan een gesprek starten met Copilot en vragen stellen over code. Copilot kan dan gebruik maken van de codebase om slimme suggesties te geven. Een AI-powered pair programming sessie, dus!

Github Copilot CLI

Last but not least: Github Copilot CLI. Hiermee kun je Copilot gebruiken in je terminal. Erg handig als je wat commands moet uitvoeren die je niet snapt, want dit kan Copilot voor je uitleggen. Ook kun je vragen hoe een command geschreven moet worden, en Copilot zal je helpen.

Het effectief inzetten van Copilot

Vervolgens ging Sander verder over hoe je Copilot in kan zetten. Arcadians hebben de keuze om hun favoriete IDE's te gebruiken voor software ontwikkeling, dus het is belangrijk dat Copilot daarvoor ondersteund wordt. Gelukkig is dit geen probleem. Copilot werkt namelijk in Visual Studio, Visual Studio Code en in verschillende JetBrains producten zoals Rider.

Als laatst vertelde Sander over hoe je Copilot effectief kan gebruiken. Daarvoor is het van belang om goede vragen te stellen en om gebruik te maken van features zoals @Workspace om je gehele codebase te laten analyseren, /tests om je tests te laten schrijven en /explain om code uit te laten leggen. En zo is er nog veel meer, zodat Copilot je zo goed mogelijk kan helpen. 

Copilot in VisualStudio Code

Na de slides was het tijd voor een demo. Wessel liet zien hoe je Copilot kan gebruiken in VisualStudio Code. Daarnaast liet hij zien hoe je slimme vragen kan stellen aan Copilot, hoe je dit in kan zetten om tests te schrijven en hoe je Copilot kan gebruiken om code uit te leggen. Het resultaat? Superenthousiaste Arcadians klaar om met Copilot aan de slag te gaan.

Vragen?

Heb jij nog vragen over Copilot? Neem dan gerust contact met ons op.

Sander: s.tenbrinke@arcady.nl

Wessel: w.loth@arcady.nl

 

 

User Experience Design: meer dan alleen ‘plaatjes maken’
Volgend bericht
User Experience Design: meer dan alleen ‘plaatjes maken’