18 okt 2021

Door Wessel Loth

Hacktoberfest Half-Time Showcase

Arcady doet mee aan Hacktoberfest. Een groep Arcadians is helemaal in the mood gekomen om bij te dragen aan open source projecten. Sommigen werken aan hun eigen projecten, en anderen hebben heel GitHub doorgezocht om een project te vinden waar zij een bijdrage aan kunnen leveren. En om te highlighten waar zij allemaal aan werken heb ik een paar contributies in de showcase gezet!

Hacktoberfest Half-Time Showcase

Bekijk je muziek in je terminal

Arcadian Meindert wilde al een tijdje proeven wat de C++ programmeertaal te bieden had. Om daar spelenderwijs ervaring mee op te doen wilde hij een audio visualisatie tool bouwen om de geluidsgolven van het geluid op je computer te tonen in de terminal. En oordeel zelf maar, dat ziet er al heel vet uit.

De broncode van zijn visualisatietool is hier op GitHub te vinden.

Tools voor Bordspelletjes, nu ook in het Nederlands!

Alle bijdragen zijn welkom tijdens Hacktoberfest, ook de kleine. Zo heeft onze Arcadian Charlene een mooie contributie gedaan aan een open source hobbyproject voor bordspellen. Een soort Zwitsers zakmes voor jouw spelletjesavond, propvol met handige tools. Charlene heeft vertalingen toegevoegd voor de Android-applicatie, zodat hij ook in het Nederlands te gebruiken is. Zo zet ze nét dat puntje op de i voor dit project!

De pull request van Charlene is hier op GitHub te vinden.

Learning to love HATEOAS met Munisio

Sander, al een aantal jaar backend developer bij Arcady, ziet Hacktoberfest vooral als een kans om zijn eigen hersenspinsels eindelijk eens uit te werken. Hij is begonnen aan een eigen open source library om in .NET een HATEOAS-architectuur op te zetten voor jouw API’s! Daarmee kan je jouw frontend applicaties enorm versimpelen door het valideren van acties over te laten aan de backend.

De broncode van zijn library, Munisio, is hier op GitHub te vinden. En hij zoekt ook contributies! Heb jij interesse om een Hacktoberfest-bijdrage te maken? Check vooral zijn issues op GitHub, waar er een paar staan die iedereen kan oppakken!

Wil je meer weten over wat HATEOAS is? Sander gaat je er alles over vertellen tijdens de volgende Sogeti Frontend Lightning Talks meetup! In 20 minuten neemt hij je mee in het gedachtegoed van HATEOAS, vol overtuigende argumenten en ruimte voor vragen. Je kan je hier aanmelden voor zijn tech talk!

Geen tijd om code contributies te maken? Doneer geen code, maar geld!

Code contributies zijn fantastisch, maar kosten ook zeker veel effort voor maintainers om door te nemen. Elke pull request moet worden bekeken, elke discussie uitgepraat en elke regel code goedgekeurd. Daarom kan je ook op een andere manier steunen: met geld. Open source projecten zijn veelal passieprojecten van individuele developers tot kleine teams. Ze worden vaak in de avond- en weekenduren doorontwikkeld. Door geld te doneren aan open source projecten kan je de druk verlagen op maintainers. Zo krijgen zij de steun om door te werken aan nieuwe features, documentatie en bugfixes. Met genoeg steun kunnen developers zelfs overwegen om een dag minder te werken voor hun vaste baan om nóg meer liefde te stoppen in hun projecten. Daarom is financieel contribueren belangrijk.

 

Vanuit Arcady steunen wij Piranha CMS: een kleinschalig, onafhankelijk CMS gebouwd voor .NET. We gebruiken dit intern al een tijdje, en vinden het belangrijk dat de developers van Piranha het signaal krijgen dat hun werk gewaardeerd wordt. Én dat het een serieuze speler is in de markt van .NET CMS oplossingen.

Ook doneren aan open source? Lees meer informatie op de Hacktoberfest website!

De Eindsprint

Nog iets meer dan twee weken, en dan zijn we alweer aan het einde van Hacktoberfest 2021 beland. Máár voordat het zover is hebben we op 20 oktober nog een Hacktoberfest meetup avond waar ook jij bij kan zijn! Tijdens deze avond kan je bij ons terecht om te babbelen over techniek en open source. Het is lekker low-key: kom langs voor wat gezelligheid en een paar rondjes gamen op onze eigen Arcade machine. Bier en pizza zijn er op onze kosten. Dus kom gezellig de sfeer proeven en sparren over de nieuwste techniek! Meer weten? Check de meetup pagina hier!

Onze Arcadians hebben nog een paar hele mooie contributies op te planning staan. Die gaan we jullie natuurlijk ook laten zien in de eindshowcase. Stay tuned!

Arcady viert Hacktoberfest!
Volgend bericht
Arcady viert Hacktoberfest!