18 jul 2019

Door Martijn de Ruiter

Tech Highlights

Front-end Engineer Martijn geeft jou zijn Tech Highlights. Hij vertelt je meer over Deepfake, Windows 10 password less en Elon Musk’s Neuralink. Hoe werkt het en wat kun je verwachten? Lees zijn verhaal!

Tech Highlights van Martijn

1 | Deepfake

Deepfake is een term die wordt gebruikt voor het veranderen van realititeit door middel van AI (artificial intelligence). Hierdoor is het soms bijna onmogelijk het neppe van het echte te onderscheiden. Je ziet tegenwoordig steeds meer deepfake video’s verschijnen.

Het maken van een deepfake gebeurt door het combineren van afbeeldingen en video. Door middel van een algoritme en machine learning wordt het gezicht gereconstrueerd. In de onderstaande link vind je een video. Acteur Jack Nicholson is vervangen door Acteur Jim Carrey in de film “The Shining”. Kun jij echt van nep onderscheiden?

Check de link: https://www.youtube.com/watch?v=HG_NZpkttXE

 

2 | Windows 10 password less 

Met de nieuwe update van Windows 10 die volgend jaar moet uitkomen is Microsoft van plan om je zonder wachtwoord te laten inloggen. Met deze optie wordt het wachtwoord veld weggelaten en kun je alleen nog maar inloggen met gezichtsherkenning, vingerafdruk scan of een pincode.
Microsoft stelt dat zelfs een 4-cijferige pincode veiliger is dan een wachtwoord.

Ook zakelijk moet dit mogelijk worden zodat men niet meer vele wachtwoorden hoeft te onthouden of onveilig wachtwoord gebruikt voor alle accounts.

 

3 | Elon Musk's Neuralink

Elon Musk; eigenaar van onder andere Tesla heeft een aantal jaar geleden het bedrijf Neuralink opgericht. Neuralink is een bedrijf dat zich richt op het uitlezen van het brein.

Doormiddel van een chip met hele dunne haren hopen ze dat je in de toekomst met je gedachten een apparaat kunt besturen. Ook voor medische doeleinden moet deze technologie gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld zodat verlamde patiënten apparaten kunnen besturen.

Hoewel het vooralsnog niet op mensen getest is wordt er al veel vooruitgang geboekt. Zo stellen ze dat een aap al een computer heeft bestuurd met zijn brein.

Meer lezen?
https://www.theverge.com/2019/7/16/20697123/elon-musk-neuralink-brain-reading-thread-robot

 

Foto copyright Neuralink

Vind verloren commits terug met git reflog!
Volgend bericht
Vind verloren commits terug met git reflog!