18 mei 2018 #Techtalk

Door Inge Herbrink

Arcady: springplank voor jong IT-talent

Bij Arcady hechten we veel waarde aan het ruimte bieden voor jong IT-talent. Door de goede samenwerking met de regionale opleiders zoals Hogeschool Windesheim Zwolle en Hanze Hogeschool Groningen bieden we doorlopend uitdagende stage- en afstudeeropdrachten aan.

Arcady: springplank voor jong IT-talent

De studenten hebben zelf grote invloed op de inhoud van hun opdracht en worden hierin actief begeleid. Niet alleen het leren van technische skills maar ook ontwikkeling van eigen initiatief en ondernemerschap worden aangemoedigd.

Op dit moment zijn er een drietal studenten werkzaam bij Arcady: een van Windesheim en twee van Hanze. Ze stellen zich even voor!

Hans-Jurgen Bakkenes

Student HBO-ICT, afg, Windesheim Zwolle

"Mijn naam is Hans-Jurgen Bakkenes, dat is een hele lange naam en daarom noemt men mij Hans. Als 26-jarige heb ik al wat jaartjes als programmeur achter de rug. Ik ben begonnen op het Deltion College met een dubbelkwalificatie systeembeheerder en applicatieontwikkelaar. Toen ben ik verder gegaan als applicatieontwikkelaar omdat ik dit heel erg leuk vind.

Als vervolg op mijn MBO-opleiding ben ik verder gegaan met HBO op het Windesheim als Software Engineer. Ik heb moeite gehad met afstuderen en had meerdere pogingen nodig. Wel ben ik trots dat ik heb kunnen werken aan een app als InDoor welke momenteel in de App Store is te vinden. Uiteindelijk ben ik bij Arcady terecht gekomen. Bij Arcady heb ik de hulp gekregen die ik nodig heb en ben hier dan ook afgestudeerd.

Het liefst werk ik aan een mobiele app. Tijdens mijn jaren als programmeur heb ik ervaring mogen opdoen met het ontwikkelen van Android apps met Java en Xamarin, maar heb ook aan iOS-apps gewerkt met Swift toen het nog in de kinderschoenen stond.

In mijn vrije tijd ben ik bezig als aanvoerder van het Heren 2 hockeyteam van GZG Hardenberg en help ik bij de club."

Natalie Wolf

Student Communication & Design (Interactive Technologies & Media), vierdejaars, Hanze Groningen

"Ik ben Natalie Wolf, 22 jaar jong en ik kom uit het hoge noorden, Veendam. In mijn vrije tijd speel ik hockey en squash en ga ik graag surfen. Ik hou van winkelen en terrasjes pakken met vriendinnen. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding Interactive and Media Technologies aan de Hanzehogeschool in Groningen. Dus is het tijd om af te studeren!

Vanaf eind november ben ik hier begonnen met afstuderen. Mijn afstudeeropdracht bestaat uit het ontwikkelen van een intranet voor Arcady naar aanleiding van een gericht onderzoek die ik ga uitvoeren waar usability centraal staat. Ik ben gedreven, enthousiast en ik houd van doorpakken."

Sytze Koster

Student Communication & Design (Interactive Technologies & Media), vierdejaars, Hanze Groningen

"Ik ben Sytze Koster, geboren en getogen in Dokkum. Vanaf het voortgezet onderwijs ben ik begonnen met de MBO opleiding Applicatie ontwikkelaar aan de Friese Poort. De reden hiervoor was omdat ik voortdurend bezig was met het ontwerpen en maken van websites. Dit begon met het opzetten van een forum van een spel. Snel werd dit al een website voor de winkel van de buren maken.

Na het afronden van mijn MBO opleiding vond ik dat ik me nog niet genoeg ontwikkeld had. Daarom ben ik naar het HBO door gedaan. Hier volg ik momenteel nog de opleiding Communication & Multimedia Design. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in de IT kant op deze opleiding. Mijn interesse gebied binnen de het programmeren ligt erg breed. Zo hou ik me bezig met de front-end als de back-end.

Momenteel ben ik bezig met afstuderen bij Arcady. Arcady heeft van klanten veelvoudig de vraag gekregen om Internet of Things oplossingen aan te kunnen bieden. Hier doe ik onderzoek naar wat hier de kansen in zijn. Binnen deze opdracht hou ik me bezig met de user experience en de front-end.

De reden waarom ik in deze opdracht geïnteresseerd ben is omdat ik denk dat veel bedrijven hier in korte termijn veel baat bij hebben om huidige werkzaamheden efficiënter aan te kunnen pakken. Tevens ben ik zelf ook al bezig geweest met het opzetten van een internet of things platform als school opdracht. Dit deed ik namelijk omdat ik simpelweg te lui ben om mijn lichten handmatig aan en uit te zetten. Toen ik hiermee begon gaf dit zo'n kick om lampen te kunnen bedienen met een aantal sensoren en een stuk code. Dit brengt de IT-wereld en de fysieke wereld een stuk dichter bij elkaar."

 

Inmiddels is Hans-Jurgen afgelopen maandag met een dikke voldoende geslaagd voor zijn HBO-studie. Alle Arcadians feliciteren hem met zijn diploma!

Heb jij een studierichting gekozen als Software Engineer en wil jij ook een gave stage- of afstudeeropdracht bij Arcady? Wil je werken met de nieuwste technieken en leren van de beste IT-professionals op het gebied van Microsoft technologieën of Front-end development?

Check de vacatures en laat van je horen!

Maico van den Brink nieuwe Managing Director van Arcady
Volgend bericht
Maico van den Brink nieuwe Managing Director van Arcady