30 sep 2020

Door Arcady

Arcady wil Zwolle op de kaart zetten als technologische hotspot

Per 1 augustus is Arcady een nieuwe eigenaar rijker, Maico van de Brink. De 34-jarige goedlachse Zwollenaar heeft grote plannen met Arcady, maar óók met de regio Zwolle. Zo hoopt hij samen met andere bedrijven in de regio Zwolle op de kaart te zetten als dé technologische hotspot van Nederland.

Arcady wil Zwolle op de kaart zetten als technologische hotspot

Het merk Arcady werd vijf jaar geleden gelanceerd door ondernemer Marius Nijland vanuit de Seven Stars ICT Groep. “Dat Maico de kartrekker van Arcady zou worden, werd vanaf het begin duidelijk. Hij was in die periode nauw betrokken bij de ontwikkeling van het merk.’’ In 2018 werd hij benoemd tot Manager Director. Inmiddels is van den Brink mede-eigenaar. ''Arcady had het niet beter kunnen treffen.” aldus Marius Nijland.

Een persoonlijke kaart voor elke Arcadian om het nieuws te vertellen. 

 

Het Zwolse IT-bedrijf timmert al een tijdje hard aan de weg om Zwolle interessanter te maken voor IT-professionals. Maico: “Ik vind het jammer om te zien dat zo veel IT-professionals naar de Randstad vertrekken terwijl wij ze hier zoveel moois te bieden hebben. We moeten het alleen als regio wel aantrekkelijker maken, en daar hebben we naar mijn idee nog winst te behalen. Daarom voelen wij ons ook heel verbonden aan de Human Capital agenda van de Regio Zwolle. We moeten als regio nóg aantrekkelijker worden en blijven voor talent. Daar zetten wij ook vol op in.”

Om de groei van Zwolle als techstad te versnellen, organiseert Arcady al een aantal jaren WebDevs en meetups in de regio, maar heeft het ook nauwe contacten met regionale opleiders zoals Hogeschool Windesheim en Hanze Hogeschool Groningen. Maico: ’’Wij willen jong IT-talent de kansen bieden die zij verdienen’’. Van gastcolleges, stages tot afstuderen. ‘’Bij Arcady hechten wij hier veel waarde aan.’’

Door kennis te delen, hoopt van den Brink dat meer professionals de potentie van Zwolle gaan inzien, máár ook in de regio blijven. Maico: ‘’Waarom zou je naar de Randstad willen of daar je kennis willen inhuren, terwijl we het hier net zo goed voor elkaar hebben?’’. Een interessant vraagstuk als je het Van den Brink vraagt. ‘’Hou ons vooral in de gaten. We gaan leuke dingen doen!’’.

Over Maico van den Brink

Van den Brink studeerde Commerciële Economie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en startte zijn carrière bij Brunel als accountmanager. Daarna werkte hij een korte periode bij Ilionx, voordat hij in 2014 overstapte naar Seven Stars. Hier begon hij als accountmanager, maar kreeg grote vrijheid en verantwoordelijkheid en richtte zich vooral op new business, business development en relatiemanagement. In 2017 is hij naast zijn drukke baan bij Seven Stars gestart met zijn Masteropleiding Bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode die hij in juli 2019 heeft behaald. Mede hierdoor is hij uitgegroeid tot eigenaar van Arcady. 

New Face: Sergio
Volgend bericht
New Face: Sergio