27 okt 2020

Door Charlene Hoogkamer access_time3 min

De dinsdag van Charlene

IT. Een echte mannenwereld. Toch heeft de IT-wereld ook fantastische vrouwelijke developers. Wij hebben het geluk een paar van hen in ons team te mogen hebben. En daar zijn we (ijs)beretrots op! Zo is Charlene een van onze full stack engineers en op dit moment werkzaam aan een project van Cordeo.

De dinsdag van Charlene

Met een gedeeltelijke lockdown is het thuiswerken nog steeds een standaard bij Arcady. Daarom heeft Charlene een fijne werkplek voor zichzelf ingericht, waarvan ze vertelt over haar dag.  

08.30 uur

Half negen. Mijn werkdag start met het reviewen van pull-requests. Ik start altijd met deze taak, zo kan ik dit nooit vergeten. ;-)

Vervolgens ga ik direct aan de slag met een bug waarbij een scrollbar over content heen valt. Gelukkig heb ik deze vrij snel opgelost door de container met content te verbreden. Op naar de stand-up.

09.15 uur

Samen met het team, bestaande uit vijf developers en de product owner, bespreken we dagelijks de stand van zaken. We geven updates over onze afgeronde stories, bespreken de voortgang van taken en proberen gezamenlijk oplossingen te vinden voor ontstaande bugs. Daarnaast gebruiken we deze stand-up ook als moment om onduidelijkheden te verhelderen. Zo hebben we vandaag gediscussieerd over de standaard resolutie van afbeeldingen die dienen als preview voor mobile- en desktopdocumenten. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze meeting vandaag iets langer duurde dan 15 minuten. Ondanks de uitloop was het absoluut de moeite waard om dit te bespreken. Dit voorkomt problemen in de toekomst.

09:38 uur

Iets na half 10 is het tijd voor een zelfgemaakte cappuccino en ga ik aan de slag met mijn story. De story gaat over een formulier wat een read-only veld moet krijgen. Een story waar ik mij eens even goed in kan vastbijten.

Rond half 11 zet ik een podcast op om mijn concentratie vast te kunnen houden, want thuiswerken vraagt om een dosis discipline. Vandaag heb ik geluisterd naar de 30 minuten rauw podcast van Ruud de Wild. Een echte aanrader btw. 

12.30 uur

Lunch time! Het is tijd voor pauze. Vandaag eet ik Kaiser broodjes uit de oven. 😊

14.00 uur

Om twee uur is het weer tijd voor een stand-up. De tweede van de dag. Dit doen we om de status en progressie in kaart te brengen. Daarnaast kun je in deze stand-up problemen voorleggen aan het team. Zo was ik na de lunch aan de slag gegaan met het oplossen van een nieuwe bug. Een vrij ingewikkelde bug waar ik hulp van het team bij nodig had. De bug ging namelijk over het automatisch kunnen invullen van waarde in een specifiek selectieveld als er maar één waarde beschikbaar is. Door het probleem te bespreken met het team ontving ik tips en mogelijke oplossingen wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik de bug kon oplossen. Oh yes!

17.00 uur

17:00 uur. Een productieve dag. Tijd om af te sluiten. Doordat ik alle stories heb kunnen afronden vandaag sluit ik deze werkdag af met een goed gevoel. Ik berg mijn laptop en werkspullen altijd op na het thuiswerken. Zo kan ik de dag fysiek en mentaal afsluiten. Morgen weer een nieuwe dag!

 Arcady wil Zwolle op de kaart zetten als technologische hotspot
Volgend bericht
Arcady wil Zwolle op de kaart zetten als technologische hotspot