09 mrt 2021

Door Wessel Loth access_time5 min

De woensdag van Wessel

Geen dinsdag van. Nee. De woensdag van Wessel. Waarom? Gewoon, omdat het kan! ;-) Maar ook omdat het deze week Wesselweek is. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De woensdag van Wessel

Wessel is Full Stack Developer & Trainer bij Arcady. Op dit moment werkt hij aan een project bij Niverplast.

 

07:00 uur – Time to wake up.

Iets vroeger dan normaal gaat mijn wekker vandaag. Ik werk vandaag bij Arcady op kantoor.

Een écht Arcady ochtendritueel heb ik niet. Ik douche, maak een ontbijtje en knuffel nog even met mijn Golden Retriever Cashew.

 

08:00 uur – Linkerbaan.

Ik mag weer een ritje maken in mijn fancy bolide. In deze tijd van het jaar is het heerlijk om op de weg te zijn. Een opkomend zonnetje en mijn favoriete tunes van Muse op de radio. Perfect!

 

08:30 uur – Let’s work. Of toch niet?

Gelijk om 08:30 uur starten als je op kantoor bent bij Arcady? Hmm, not really. Eerst een kopje koffie aan de Barcady met mijn collega-Arcadians.  

 

08:45 uur – Nu voor het echt.

Mijn werkzaamheden zijn elke dag heel divers. Op dit moment werk ik aan het visuele redesign van een applicatie, maar denk tegelijkertijd ook na over toekomstige structuren. Hoe moet de softwarearchitectuur van het platform eruit zien? En hoe gaat er straks op een soepele manier een berg aan real-time data doorheen? Deze gedachten schrijf ik op, en als ik een momentje heb, maak ik een diagram of architectuurschets om deze later met het team te bespreken.

Vaak werk ik in visual studio terwijl ik op mijn tweede scherm iets van een video, podcast of blog open heb staan. Zo kan ik tijdens het wachten op builds weer wat nieuws leren. Dit deel ik vervolgens weer intern met de Arcadians. Zo chatten we de hele dag over en weer met elkaar over verschillende interessante onderwerpen. #knowledgeispower

 

12:00 uur – Lunchtime!

Elke week haal ik wel wat anders. Omdat ik niet heel vaak op kantoor ben, maak ik het speciaal. Soms een Lahmacun, soms een Kapsalon, of een lekkere Flammkuchen van Jantjeslief uit de binnenstad.

 

13:00 uur – Context Switch

Ik werk 36 uur voor de klant. De overige 4 uur ben ik beschikbaar voor Arcady. Zo heb ik vaak op woensdag tijd om nieuwe ideeën te onderzoeken, sollicitanten te spreken of om me voor te bereiden op events waar ik wel eens spreek.

En zoals we in onze intro zeiden: het is Wesselweek. Donderdag 11 maart ’21 trapt Keynote Wessel Trendwatch WebDev af. Hij zal het hebben over de toekomst van Web Development en hoe zich dit verhoudt tot ontwikkelingen uit het verleden. Hier wil je bij zijn!

Meld je hier nog snel.

 

15:00 uur – Showtime

Ik word vaak gevraagd om bij een sollicitatiegesprek aanwezig te zijn om de technische skills van de sollicitant te beproeven. Ik kijk naar verschillende aspecten. Bijvoorbeeld wat de kennis is van programmeerconcepten of hoe die persoon nieuwe kennis vergaart. In dit gesprek gaan we technisch de diepte in. Kan de sollicitant mij bijvoorbeeld duidelijk maken waarom er is gekozen voor Techniek X of Y?

''Als ik zelf ook nog iets leer tijdens zo’n gesprek, kan mijn dag niet meer stuk!''

 

16:00-17:00 uur – Get work done

Presentaties afmaken, sparren over onze dienstverlening of interne ontwikkelingen. Soms heb ik de hele middag alleen maar lopen babbelen over allerlei interessante zaken. Gesprekken waar ik ontzettend veel energie uit haal. Rond een uur of 5 rij ik met een goed gevoel en een lekker muziekje naar huis en strek ik nog even de benen met mijn hond Cashew.

New face: Meindert
Volgend bericht
New face: Meindert