arcady bear white
26 okt 2021

Door Arcady

Dinsdag van Ramon

Onze Arcadian Ramon is een echte Full-Stacker! Applicaties en features van A tot Z. Ramon fixt het. Deze zomer heeft hij zijn afstudeerstage bij ons afgerond. Toen zagen we al dat hij het Arcady DNA heeft.

En daarom is Ramon nu ook een echte Arcadian. In vergelijking met zijn stageperiode - toen heel Nederland thuis moest werken - kan Ramon nu lekker veel op kantoor aan de slag. En dat is te merken! Ramon brengt altijd een hoop energie en droge humor met zich mee! In deze ‘dinsdag van’ neemt hij je mee in zijn werkdag voor de 'werken bij’ website van Arcady.

Dinsdag van Ramon

08:30 - Barcady time

Vandaag begin ik om half 9. Natuurlijk opstarten met een goede bak koffie met collega’s aan de Barcady. De eerste droge opmerkingen en grappen komen alweer voorbij. ’T zal ook eens niet. Nog even snel een refill en tijd om naar mijn werkplek te gaan. Even snel de mail checken. Gelukkig, geen spannende zaken. We kunnen aan de slag!

09:30 - Stand-Up

Vaste prik, de stand-up. Wessel belt in vanuit huis. We blikken nog even kort terug op gisteren. Toen ben ik voornamelijk bezig geweest met het fixen van kleine bugs die ik tegen was gekomen. Dit waren vooral styling issues die er op mobile net niet netjes uitzagen. Ook heb ik een aantal kleuraanpassingen opgepakt die vanuit de stakeholders binnenkamen. Done. En doorrr!

09:45 - Let’s Scrum

Na de stand-up is het tijd om te scrummen. Als Scrum Master ga ik hier natuurlijk op aan! Vandaag moet ik een aantal websitepagina’s aanmaken die uit meerdere secties bestaan. Ook moet er een carrousel komen waar foto’s in geüpload kunnen worden. Ook al heb ik ervaring met Piranha CMS, heb ik geen idee hoe ik dat doe, dus ga ik op onderzoek uit. #research 

Piranha is een open source cross platform dat gemaakt is in .NET5 mocht je dat niet weten. Smartass! Enne, wist je trouwens dat Arcady financiële sponsor is van Piranha CMS?

11:00 - Show the work

Yes, tijd voor de sprint demo! Voor mij het leukste moment van de dag! Samen met het team geven we een sprint demo aan de stakeholders Maico van den Brink en Ben Romijn. We hebben met het team blokken gemaakt die toegevoegd kunnen worden aan de pagina. Daarnaast hebben wij Blob storage toegevoegd aan onze website zodat alle afbeelding netjes in de cloud worden opgeslagen.

Hoppa! We zitten op de goede weg en de stakeholders zijn positief. Dat geeft energie voor de rest van de dag!

12:00 - Keuzestress

Van een ochtendje knallen krijg je trek. En wie de Arcadians kent weet het waarschijnlijk al, we love food! Maar de keuze is reuze… Na een spoedoverleg met Leo en Ben gaan we toch voor de calorieën. Kapsalon it is!

12:45 - Back to work

Na de lichte lunch gaat de focusmodus aan. Ik ga verder met mijn story. Eerst moet ik uitzoeken hoe ik de carrousel het beste werkend krijg. Ga ik hiervoor JavaScript Library gebruiken of ga ik dit anders aanpakken? Zelf denk ik dat JavaScript Library goed werkt. Ik overleg voor de zekerheid even met mijn team. Die waren het natuurlijk met mij eens.

13:30 - Sprint planning

Een goedlopend project valt of staat met een goede planning. We zitten vandaag gelukkig goed op één lijn. Hoppa! Volgende sprint al helemaal ingepland.

14:30 - Userstory rocken

Na mijn eigen onderzoek en overleg met collega’s ben ik de carrousel gaan uitwerken met JavaScript Library. Zodra ik het heb uitgewerkt, geef ik in een half uurtje een korte demo aan het team.

17:00 - Nog eentje dan

Zo, mijn werkdag is voorbij. Ik sluit mijn laptop af. Het was een drukke en vooral een leuke dag! Laatste colaatje aan de Barcady en dan is het tijd om op de fiets te springen richting huis. #leggo

17:15 - Football

Gelukkig kan ik thuis zo aanschuiven voor het eten. Ondertussen een appje van de voetbaltrainer. ‘Heren vanavond piepjestest, neem je hardloopschoenen mee’. Shit…. Had ik die kapsalon beter niet kunnen doen. #oops

 

Hacktoberfest Half-Time Showcase
Volgend bericht
Hacktoberfest Half-Time Showcase