31 jul 2019 #Backend #Frontend

Door Sander Bouwmeester

Negeren van de Sitecore JSS development workflow

Zit de out of the box “JSS development workflow” in de weg bij het ontwikkelen en testen van de connected mode? Benieuwd hoe je deze workflow kunt uitschakelen? Sander vertelt het je!

Negeren van de Sitecore JSS development workflow

Probleem

Als je met Sitecore JSS een app aan het ontwikkelen bent in een code-first approach (zonder direct Sitecore te gebruiken), moet het uiteindlijk ook werken in de connected mode. Dit betekent dat de content geimporteerd moet worden in Sitecore.

Tijdens het importeren worden op alle content items in Sitecore een workflow geplaatst. Dit betekent dat de content ook niet zichtbaar zal zijn zolang deze in de ‘development mode’ of ‘content mode’ staat en dus niet is gepubliceerd.

Het afhandelen van deze workflow en het publiceren van deze items is een behoorlijk intensief traject.

 

Oplossing(en)

Wil je geen last hebben van deze workflow? Patch dan de configuratie van jouw JSS app zodat de default workflow niet is ingesteld.

Let op: De workflow staat standaard zo geconfigureerd dat alle content gereviewd moet worden door een contentmanager of contentteam. Met het uitzetten van deze workflow zal er over een andere content reviewstrategie nagedacht moeten worden.

Tech Highlights
Volgend bericht
Tech Highlights