15 mrt 2017 #Frontend

Door Peter Tangelder

NG-NL Angular Conferentie 2017

Donderdag 18 februari vond de tweede editie van NG-NL plaats, een Angular conferentie in Amsterdam met grote namen uit de Angular wereld zoals Martin Probst, Rob Wormald, Todd Motto en Pascal Precht.

NG-NL Angular Conferentie 2017

Donderdag 18 februari vond de tweede editie van NG-NL plaats, een Angular conferentie in Amsterdam met grote namen uit de Angular wereld zoals Martin Probst, Rob Wormald, Todd Motto en Pascal Precht. Angular of AngularJS is een open source platform voor het ontwikkelen van Single Page Applications in JavaScript of TypeScript. NG-NL stond grotendeels in het teken van de release van Angular 2 later dit jaar en aan het enthousiasme van zowel sprekers als bezoekers is te merken dat men eigenlijk niet kan wachten tot het zover is…

Arcady bezocht met het development team deze conferentie en hier volgt een kleine impressie.

Conferentie of festival?

Speciaal voor deze gelegenheid was de prachtige locatie “Het Sieraad” in Amsterdam omgetoverd tot festivalterrein met twee podia en een workshop-area, compleet met verschillende tentjes voor koffie, drankjes, smoothies, luxe belegde broodjes en pizzapunten. De innerlijke mens kwam in ieder geval niets tekort.
Omdat de binnenplaats voor zowel het hoofdpodium, als de horeca en de “Ask me Anything” werd gebruikt, kreeg iedereen een silent disco hoofdtelefoon mee om te luisteren naar de spreker op het podium. Een bijzondere ervaring en erg gave aanblik met alle knipperende ledjes op de koptelefoons.

Sprekers

Martin Probst, ontwikkelaar van het Angular team van Google, trapte af met de keynote over de belangrijkste wijzigingen in Angular 2, hoe problemen zijn opgelost, hoe de complexiteit is verminderd en daarmee de productiviteit wordt verhoogd. Een speech zoals je van een Amerikaan kunt verwachten: vol passie en met een mooie dosis humor!
Daarna volgden parallelle sessies door diverse sprekers over een breed scala aan onderwerpen binnen Angular, van upgrade tips vanaf versie 1.x, het schrijven van libraries of het gebruik van Observables tot aan Reactive Programming, Change Detection en Angular meets Microsoft. Rob Wormald durfde het in zijn keynote aan om live te programmeren en te laten zien hoe snel met Angular 2 veel voorkomende ontwikkeltaken (zoals een auto-complete functie) geschreven kunnen worden. En mocht Shai Reznik nu helemaal niets meer zien in de software ontwikkeling, dan kan hij altijd nog een carrière beginnen als cabaretier :)

Which Way Is Up?

Welke trend te volgen?

De afsluitende en erg inspirerende keynote werd verzorgd door Todd Motto onder de titel: “Which Way Is Up?” Met de huidige JavaScript boom volgen technieken en tooling elkaar in een moordend tempo op en ontwikkelaars raken er haast door verdoofd. Hoe kun je alles blijven volgen, je overal in verdiepen en niet steeds op teleurstellingen uitkomen als de techniek die je net onder de knie hebt alweer verouderd blijkt te zijn? Hoe kun je meegaan in de hele open source beweging zonder bang te zijn voor negatieve reacties? Zijn belangrijkste conclusies: durf uit je comfortzone te stappen, omarm de kracht van open source door deel te nemen en blogs te schrijven. Leer van de negatieve reacties, maar vooral: haal kracht, energie en plezier uit de positieve berichten. Duik niet diep in elke nieuwe techniek die voorbij komt, maar houd wel in de gaten wat er speelt en omarm waar je energie van krijgt. Daarmee word je een betere software engineer, leer je nieuwe technieken en help je de community door kennis te delen.

Conclusie

Als ontwikkelaar krijg je enorm veel energie met een dag als deze. Eigenlijk sta je te trappelen van ongeduld om met Angular 2 aan de slag te kunnen en de beta’s zijn stabiel genoeg om dat nu al te doen. Helaas gaat iets als Material Design nog niet samen met versie 2, maar ook dat gaat er later dit jaar aankomen. Alle sprekers zorgen in ieder geval voor voldoende inspiratie om mooie software te ontwikkelen!

Vragen over deze conferentie of over Angular? Kijk op www.ng-nl.org of neem gerust contact op met de technische professionals van Arcady.

Beresnel aan de slag met GitHub Copilot
Volgend bericht
Beresnel aan de slag met GitHub Copilot